squee is a universal language (naye) wrote in windlingjar,
squee is a universal language
naye
windlingjar

SL?

Kom på att det finns en ganska enkel lösning - de som vill kan skicka iväg en (eller kanske mer, men helst bara en) karaktär på ett SL-lett äventyr inom en ganska snar framtid, medans de andra bara kan hänga på The Windling Jar och softa. (Kanske de av någon mystisk anledning inte känner sig lika skärrade över hela "vad när hur va?"-grejen som våra andra karaktärer har gjort hittills?)

Så, ny omröstning!

Poll #549845 Windlingjarpoll take 2

Jag är intresserad av en SL-ledd story

Ja
5(100.0%)
Nej
0(0.0%)
Kanske senare
0(0.0%)

Jag skulle vara med i en SL-ledd story

Ja, definitivt
4(80.0%)
Ja, när jag hinner/orkar/kan
1(20.0%)
Nej, antagligen inte
0(0.0%)
Nej, absolut inte
0(0.0%)

I en SL-ledd story skulle jag helst spela

Jag är intresserad av SL-lös galenskap

Ja
3(60.0%)
Nej
2(40.0%)


Kom ihåg, det är bara ett par små klick, det går snabbt. Och skriv gärna mer utförligt i kommentarerna! ♥
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 13 comments
Jag röstade nej till den SL-lösa galenskapen för att jag egentligen vill säga nja. Jag är tveksam till den för att jag är rädd för den. Är rädd för att det skulle bli gör galet (om jag känner oss väl).

Skrev Gildor, för det är han jag helst spelar, men om det ska vara bara SR-figurer så... blir jag lite tveksam... jag tror LD, men det beror lite på miljön. Hans förmågor är väldigt miljöspecifika och han kan bli lite tråkig att spela annars.
Danne, vilken karaktär skulle du helst spela i en SL-ledd story?
Du och dina polls. ♥

Fast tanken var väl snarare semi SL-ledd, för att man behöver nån form av styrning för att få till en plot. Men den behöver inte vara så hårt styrd, kanske. ^^

Självklart är jag fortfarande intresserad av SL-lös galenskap, problemet är bara när karaktärerna blir så förvirrade att de *kräver* plot. :P
Känns som att en SL är ett måste när det gäller att lösa dels förvirrande situationer och som medlare när det gäller saker man vill göra (som t ex att man skriver att Gildor lär sig flyga...utan flygplan)

Ska vi spela med en SL så tycker jag att det vore roligare om man helt enkelt får välja vilken karaktär man vill spela, ska vi vara bundna till att spela karaktärer vi har spelat förut så känns det lite tråkigt - speciellt när det ändå är ur personens synvinkel man får reda på saker, ok, spelledaren kanske vill ha nån bakgrund och i värsta fall lite rudimentära stats men det är ju inte som om vi kör hardcore regel advokats gaming, snarare fun-gaming.
Det där första du skriver är inte ett problem om alla spelare tänker efter före och inte skriver sånt.

Poängen med det som jag och Signe pratade om var inte att starta ett helt nytt äventyr, utan att fortsätta på det här, men att det faktiskt finns en anledning till att karaktärerna hamnade på Windling Bar, och att det faktiskt är något som det är meningen att vi ska göra där. Så det är samma karaktärer som gäller, om vi inte startar på något helt nytt.
Vore kul om det var någon ANNAN som hade dragit dit folk istället för Harlequin (ok, Erhan the scribe gillas ej) men det skulle vara kul om Bloodwoods ambassadör dök upp, en lugn och (än så länge) ICKE galen Harlequin som inte heller vet vad han gör där (bra NPC för SL) sen är ju frågan vem som kallade dit en. Hee, Harlequin från framtiden lurar dit harlequin den yngre till Windling Jar och får honom att jobba åt honom.
Vill du spelleda, kanske? ^_^
...nog för att två Harlequin skulle kunna vara ganska roliga att titta på - men det skulle bli just det, titta på. Vad har våra karaktärer med den saken att göra? Och det är inte så kul att spela om våra karaktärer bara är en del av bakgrunden.
Un, un. Bra poäng.
Alltså. Um. Bara så att du vet så är bland det absolut svåraste för i alla fall *mig* som SL - om någon annan vill SL:a är det klart att det är annorlunda - att se till att handlingen anpassas till huvudpersonerna.

Det, och att karaktärerna passar med varandra, och rent allmänt att det finns någon mening med att alla spelar den de gör. (Också viktigt att kolla så att någon inte gör ett ologiskt/galet monster, men... ja.)

Och. Nu är ju hela grejen (som jag tror Johanna redan har sagt), att tanken (hos två kanske-SL) var att det fanns en *mening* med att *just de här* karaktärerna hamnat på Windling Jar. Om du vill spela någon helt ny... då har du en rätt häftig utmaning i att ge SL en så detaljerad bakgrundshistoria att det faktiskt kan finnas en mening med att den personen finns där - och, ja, i ett sånt här spelsätt är det bakgrund och personlighet som räknas, inte stats. Jag kan inte se att det någonsin kommer behövas exakta stats. De är ointressanta.

Plus att de andra spelarna inte kommer känna till karaktären, och därför inte har lika lätt att interagera med den, och... Ja. För mig spelar det roll att jag sett Johanna spela Starsword, och vet hur Johannas Starsword brukar vara, eller Jannes Gildor, eller Dannes Tim. Jag kan deras manér, och de behöver inte så många ord för att beskriva allt de gör - jag kan fylla i mycket själv. Det skulle inte funka med en ny karaktär.

Och nu är jag hungrig och trött och har säkert bara skrivit en massa dumt, men - ja. För att svara punkt för punkt på ditt inlägg:

Roligare. -Hur mycket roligare? Varför roligare?

Nån bakgrund. -Om jag är SL vill jag ha något grymt mycket mer detaljerat än "nån bakgrund". De flesta karaktärer nu har bakgrund + år av in game erfarenhet. Trent är lite av ett undantag, men där har man i alla fall bakgrund + överlevt Arkologin.

Rudimentära stats. -Helt rätt! ^_^ Vi kör definitivt fun-gaming, och inte regel-gaming.
Ehehe. ^^;;; De är roliga? Um. Ja.

Ja, det var därför jag skrev SL-ledd story, inte... um... agh. Det lät smart i mitt huvud när jag skrev det, men ja. ^^;; Meningen är att det ska finnas en SL som kan peta lite på handlingen, inte att en SL ska styra och ställa precis allt.

Jag vet! Galenskap vore kul för några av mina karaktärer, men Kit har börjat morra på mig. O_o Jag tror inte Nik skulle morra på mig...
Det där är svårt att få fram med bara ett ord, tror jag. Men jag vet vad du menar. ^^

Precis! Alex skulle nog vara för imponerad för att börja morra... och Maneko skulle tycka om det. ^^;
Samma här... jag har nog folk som skulle gilla det, tror jag. Bara inte Kit. ^^;; (Och inte Angel heller.) Men absolut Nik, han skulle gilla det!