Starsword (thestarsword) wrote in windlingjar,
Starsword
thestarsword
windlingjar

Tillbaka i matsalen

Korridoren känns fortfarande orimligt lång på vägen tillbaka. En av dörrarna längsmed väggen står öppen nu, som om någon har gått ut och glömt att stänga den efter sig, men det enda man ser genom dörröppningen är ett kompakt mörker. Starsword ignorerar den och går ner för trappan i stället.

Ett draperi av ljud och dofter slår emot henne när hon kommer ner i rummet nedanför, som nu är nästan fullsatt. Gästerna är av alla möjliga och omöjliga metatyper - vid ett bord sitter ett par T'Skrang och retas med en dvärg, och vid ett annat verkar några troll ha ett samtal med en obsidiman. Starsword är inte förvånad längre. Stämningen är uppsluppen, men fortfarande vänlig, och maten som serveras luktar gott - vilket påminner Starsword om att hon inte har ätit någonting sen morgonen. Från rummet intill, där hon inte har varit ännu, hörs ljudet av musik.

Grillbritt står fortfarande bakom bardisken och vinkar åt dem när de kommer ner. "Där är ni ju," säger hon när Starsword har hunnit närmare. "Hur har ni haft det?"

"Bara bra," svarar Starsword och sätter sig på en av de få lediga barstolarna. "Förutom ett litet problem." Hon bestämmer sig för att vara rättfram. "Vi behöver veta hur man gör för att ta sig ifrån Windling Jar."
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 3 comments
Kit hoppar upp på stolen brevid, och nickar sitt medhåll.
Trent tvärnitar när han kommit ner för trappan och stirrar glosögt på de bizarra varelser som har anlänt, han hade tidigare sett några människor, en och annan dvärg – och förstås den så kallade Windlingen – men det här var något han inte hade förväntat sig men intalar sig att de andra tycks vara vana vid detta och speciellt Gildor som ser ut som om han verkligen hör hemma här. Han går försiktigt mellan borden för att hämta sin hatt och rock och börjar försiktigt ta sig tillbaka till baren där de andra håller på att talas vid med Grillbritt.
"Kära hjärtanes, ska ni gå redan?" Frågar Grillbritt och ser förvånad ut. "Är du säker på att du inte vill ha någonting att äta först?" När Starsword bara tittar på henne blinkar hon till. "Jag tänker inte *hindra* någon från att gå. Varför skulle jag göra det?"

Starsword indikerar Trent med en nickning. "Han där lyckades i alla fall inte komma någon vart utanför. Du säger att det är fritt att gå?"