Starsword (thestarsword) wrote in windlingjar,
Starsword
thestarsword
windlingjar

Detta har hänt...

"Egentligen är det Tim som borde göra det här," mumlar Starsword. "Det är han som gillar att höra sin egen röst. Men jag vet inte om jag litar på att han håller sig till sanningen, och dessutom..." ((OOC: Var är Tim egentligen??))

"Nåja. Det här hände för bara några månader sen. Jag och några kollegor, inklusive Tim, blev hyrda för ett ganska unikt run. Uppdraget var..." Hon grimaserar lite vid minnet, "att åka tillbaka i tiden och rädda livet på en odödlig alv vid namn Harlequin. En grupp blodsmagiker hade åkt tillbaka i tiden för att döda honom när magin i världen var svag. Han var tydligen den enda som kunde stoppa Fasorna från att ta sig in i världen i vår tid, så det hade varit Dåligt om han hade dött för tvåhundra år sedan." Hon betraktar Kit för att se vilken reaktion hon har så här långt.

((OOC: Bättre att ta det för långsamt än för fort? Säg till om ni vill att jag ska posta alltihop i stället.))
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 23 comments
((OOC: Väldigt bra fråga. Peta på Danne med en vass pinne? XD))

Kit ser motvilligt imponerad ut. Trots allt så *hade* det varit väldigt dåligt om det inte funnits någon Harlequin den där gången... Men han hade fortfarande kunnat hitta några andra runners än oss! Och hon är inte förvånad att sådana som blodsmagiker var desperata att se honom undandröjd.

((OOC: Jag gillar det här! Så länge du är kvar och kan posta mer, så vi inte behöver vänta så länge. ^^))
Gildor ser förvirrad ut.
Kit lägger märke till Gildors förvirring, och försöker fånga Starswords uppmärksamhet. "Vi kanske ska börja med att tala om vart vi är ifrån...?"
Starsword känner sig något lättad över att Kit inte verkar varken skeptiskt eller förbannad.

"För att komma dit reste vi genom Tidens Metaplan. Jag är inte magiker, och jag tror inte att det är många magiker heller som vet hur det fungerar, men vi besökte helt enkelt tre bizarra platser och gjorde vad som krävdes för att komma ifrån varje."

"Den första platsen var just Barsaive." Hon nickar mot Gildor. "Som egentligen inte är en annan värld, utan snarare vår världs forntid, tusentals år tillbaka. Eller om det inte var det riktiga Barsaive så var det i alla fall en spegling av det på ett metaplan, men det var i alla fall väldigt påtagligt. Det är därför jag känner till ceremonin med konstnärsfärdigheten. Mitt team råkade givetvis ut för det där, och det ledde till en del förvirring."

"Det vi behövde göra på det stället var att döda en Fasa." Hon pausar och ryser ofrivilligt. "Så jag har förstahandserfarenhet av dem, och det var ingen trevlig upplevelse."
Kit nickar. Hon förstår tillräckligt av vad Starsword varit med om...
Gildor ser om möjligt ännu mer förvirrad ut.
"Jag trodde du skulle ta det från början så vi alla förstod?"
((OOC: Jag missade det här. Förlåt! ^^;;))

"Ah, såklart." Starsword vänder sig till Gildor. "Som jag sa, vi kommer från en annan värld, som antagligen är densamma som din framtid. Ditt land är fullt av magi, eller hur? Magin försvann nästan helt under en lång period efter din tid, och har bara kommit tillbaka det senaste halvseklet ungefär. Harlequin är odödlig, så han var ett antal tusen år gammal sist jag såg honom."Oh, shut up. Jag förvirrar mig själv.

Hon fortsätter ändå. "Metaplan är en sorts magiska alternativa verkligheter... Jag vet inte hur jag kan förklara det bättre än så, men magiker använder dem ibland. Jag tror att vi är de enda som har användt dem för att resa genom tiden."
Gildor ser lite mindre förvirrad ut till en början, men sen blir han mer förvirrad.

"Det stämmer. Mitt land är fullt med magi, men det talas om en tid då det inte fanns magi. Sen kom magin, och nivån ökade ända tills Fasorna kom över. Då gömde vi oss i Kaerns för att överleva tills magin sjönk så pass att de försvann. Det enda är att magin nu har slutat sjunka och vi vet inte om den kommer att sjunka igen... Men om det du säger är sant så kommer den uppenbarligen att göra just det."

"Fast odödlig... Vi alver lever länge, men vinte i flera tusen år. Är du säker på att ni kommer från min framtid och inte nån helt annan värld? Fasorna kommer ju från en annan värld, då kanske ni också kan komma från en annan värld... kanske tom. ett sånt där metaplan som ni pratar om."

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

Starsword rycker på axlarna och fortsätter. "Den andra platsen verkar inte ha någonting med den nuvarande situationen att göra, men den tredje... påminner mig en del om Windling Jar. Det var lättare att komma dit än att komma därifrån, och det bodde folk där från alla världar och tider... Till och med folk som skulle ha varit döda." Hon tystnar. "Men det här är annorlunda..."
"Annorlunda? Ja. För det första är vi inte här av någon särskild anledning... är vi det?" Kit rynkar på pannan. "I alla fall. Ni räddade Harlequin, antar jag?"
"Ja. Efter det kom vi helt enkelt tillbaka till verkligheten, 170 år tidigare, och gjorde det vi kom dit för. Lyckligt slut." Hon ser sig omkring. "Det är din tur nu, Kit."
"Vilken tur," säger Kit torrt. "Jag är säker på att han var överlycklig av att bli räddad av en bunt runners och Tim."

((OOC: Ny thread? Fortsätta här? Vad?))
((OOC: Antingen ny thread, eller ny post. Du bestämmer))

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

"Förresten." Kit tittar på Starsword. "Hur kommer det sig att du är här nu ikväll? Vår vän här borta råkade visst ut för ett oväder...? Hur hamnade du här?"

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

kickass_kit

14 years ago