Kitsune (kickass_kit) wrote in windlingjar,
Kitsune
kickass_kit
windlingjar

Rum & promenad

((OOC: Nej, det har inte gått femtio poster än, men jag tänkte förflytta handlingen till det där sovrummet (*äntligen*), och så kan Joppe hoppa in med Trents kommentar när vi pratat ett tag. Whalighrt är inbjuden till rummet, och om Danne inte säger något annat antar jag att Tim promenerar efter när de andra går upp dit.))

Kit går fram för att prata med Grillbritt, som nickar åt henne, och böjer sig ner bakom disken för att plocka fram något. "Om ni går upp för trappan, och längst bort i korridoren så finns det ett ledigt rum på vänster sida." Grillbritt räcker över en rejäl nyckel - gjutjärn, kanske, Kit är inte säker. Den känns tung och kall i handen. "Jag håller dem låsta när de inte används, det blir lättare så. Och kom ihåg nu - stanna inte hela natten, annars får ni betala för rummet." Hennes vänliga leende gör att förmaningen känns mindre sträng. "Kom bara ner och säg till om det är något mer ni behöver - och jag skickar upp era bekanta, om de skulle fråga efter er." Kit nickar tacksamt, och stegar bestämt iväg in i den mörka öppningen som hon nu lägger märke till längst bort i högra sidan av lokalen.

Trappan uppenbarar sig ganska snart, upplyst av samma varma sken som det de sett av värdshuset innan. Den är bred nog för två personer att gå i bredd, och stegen är blanknötta mot mitten. Den knarrar även under väldigt lätta fotsteg, och leder upp till en något mer dunkelt upplyst korridor. Värdshuset måste vara större än jag trodde, är Kits första tanke när hon tittar ner längst den. Det är svårt att se slutet på den, och det verkar finnas många dörrar på bägge sidorna om korridoren... och det kanske bara är det flackande ljusskenet, men nog är det så att de alla inte är lika stora?

Det är skönt att komma till slutet av korridoren - Kit vet inte riktigt varför, men några av de där dörrarna... det var som att det fanns något bakom dem. Något... väntande. Hon vänder sig mot dörren till vänster, och nyckeln glider smidigt in i låset. Ett klick, och dörren öppnas ljudlöst på väloljade gångjärn. Så dörrarna öppnas inåt, lägger Kit märke till. Men jag såg ingen nödutgång. Gamla vanor dör långsamt. Särskilt när det är vanor som har räddat ens liv. Hon stannar upp, och låter de andra gå in först, så att hon kan låsa dörren efter dem.

((OOC: Ja, OOC igen! Um. Jag beskrev så mycket nu att jag tänkte låta någon annan ta rummet, annars känns det som att jag tar allt roligt för mig själv. Jag gillar att skriva, okej, och beskrivningar är kul. STFU, jag är lättroad! ^^;;; Alltså: Trent är på promenad, Kit, Gildor och Starsword har definitivt gått upp till ett sovrum på övervåningen, och vi antar att Tim har följt med. Ingen vet vart Whalighrt har tagit vägen. Grillbritt skall skicka upp "andra bekanta", vilket kan tolkas fritt av dem som känner för det! ^_^))
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 55 comments
Starsword följer med upp under tystnad. Hon går sist, och hennes fotsteg är den enda som inte hörs i trappan. Magi. Det finns överallt här. Hon kan inte riktigt skaka av sig en känsla av deja vu, även om det inte riktigt är detsamma. Ingen som borde vara död har visat sig här. Än, i alla fall.

Kit öppnar dörren till det rummet de fick tilldelade, och de går in. Det verkar vara någon form av familjerum. På vänstra sidan står en ganska bred säng, och på den högra en våningssäng; mellan dem står ett litet bord som antagligen fungerar som nattduksbord. Det ligger en brokig trasmatta på golvet, och från taket hänger en lampa som tänds automatiskt när gruppen kommer in. Den ger ett milt och jämnt sken, vilket är bra, för det lilla fönstret på den bortre väggen släpper inte in något ljus - det är mörkt utanför.

Sängarna är ordentligt bäddade med lakan som luktar rent. Starsword flyter upp och sätter sig tillrätta på den övre delen av våningssängen och väntar på att de andra ska slå sig ner.
Kit tittar nyfiket på Starswords unika sätt att röra sig, och hajar till lite när hon flyter upp till våningssängens övre del. Sedan skakar hon på huvudet. Det är knappast rätt tillfälle att utbyta tips om förmågor nu... men sen, kanske? Hon ser sig om i rummet, och efter att ha vridit om nyckeln i låset går hon rakt över till det lilla fönstret. Hon lutar sig framåt och försöker stänga ute ljuset från rummet med en kupad hand, men hon kan inte se något utanför utom mörker. Däremot uppskattar hon att fönstret inte är för litet att ta sig ut ur, om det skulle behövas - i alla fall inte för henne. Nöjd med den upptäckten tar hon och lutar sig tillbaks mot väggen brevid fönstret, och lägger armarna i kors. "Så. Vart ska vi börja?"
Starsword funderar ett ögonblick. "Vi skulle kunna börja med att presentera oss lite närmare och tala om hur vi hamnade här. Om det finns någon ledtråd varför vi kom hit - och varför just vi - så kanske den finns där."
"Och så skulle ni två," hon nickar mot Starsword och Gildor, "kunna förklara för mig exakt vad en "konstnärsfärdighet" är, och vad en sån har med Fasor att göra. Faktiskt skulle jag väldigt gärna vilja veta hur det kommer sig att ni två också känner till dem... Men det kanske kan vänta tills efter introduktionerna." Kit ser tveksam ut, som om hon egentligen inte alls vill vänta med något tills efter någon introduktion.

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

Gildor låter Kit leda vägen Äntligen kan vi börja reda ut det här. och även om han inte anstränger sig så går han väldigt tyst och är fortfarande ganska spänd.

När lampan i taket tänds stannar Gildor upp för en sekund, innan han fortsätter in och går fram till den och tittar noggrant på den. Hmm... det där är ingen ljuskristall, men de andra verkar inte bry sig.

När alla har kommit in i rummet och dörren precis har hunnit stängas så pekar han på lampan. "Är detta en vanlig lykta därifrån ni kommer?"
Starsword tittar närmare på lampan. Den är täckt av en skärm av matt glas, så man kan inte se tydligt, men det skulle mycket väl kunna vara en vanlig glödlampa där inne. Men om det är det sitter sladdarna gömda under takbrädorna, och det verkar inte finnas någon lampknapp i rummet.

"Mer eller mindre," svarar hon. "Jag tror inte att det spelar någon roll. Det viktiga är vad *vi* gör här."
Gildor fortsätter undersöka lampan och rummet medan Kit och Starsword börjar prata. Han lyssnar, men har inte fokus på deras konversation, men nånstans när de pratar om Harlequin så slutar han sin undersökning, sätter sig på den stora sängen och lyssnar. När Kit lämnar en paus för någon annan så säger han "Jag kan börja."

Han tittar på alla i rummet för att se till att han har deras uppmärksamhet.

"Jag har många frågor till er, men det är lika bra att jag börjar berätta min del så att ni får några svar. Mitt namn är som sagt Gildor och jag är en svärdsmästare av sjätte cirkeln. Jag kommer ursprungligen från Kearnen Vinterfall. Den öppnades för flera år sen när det bedömdes som att Rensningen var över. Jag och några till var del av en expedition som skulle utforska och se om det var säkert för människoraserna att åter ge sig ut. Helt säkert var det inte då det fanns Fasor kvar, men de farligaste och grymmaste kunde inte längre vistas i vår värld."

Han tar en kort paus, som för att hämta andan och bestämma sig för hur han ska fortsätta.

"Jag vet inte när och hur, men nån gång innan eller under Rensningen började så upptäckte lärde män att folk kunde bli märkta av Fasor. Dessa män och kvinnor gjorde då det Fasorna önskade. Flera Kaerns förlorades på så sätt. Jag vet heller inte hur eller när nån upptäckte att de som är märkta av Fasor inte längre har den disciplin som krävs för att använda en artistisk färdighet. Nu har det upptäckts att detta inte är helt sant, då det har förekommit ett fall där nån Fasmärkt fortfarande kunde utöva sin artistiska färdighet. Han var en svärdsmästare och hans färdighet var en dans liknandes den som Starsword genomförde. Men han upptäcktes till slut när nån insåg att hans dans inte längre handlade om hur man stred för att vinna, utan hur man stred för att orsaka så mycket lidande som möjligt. Alla har en artistisk färdighet för att kunna visa för andra och sig själva att de inte har blivit märkta av en Fasa."

Han tar återigen en kort paus.

"Jag hoppas det svarar på några av era frågor om mitt ursprung. Det berör dock inte hur jag kom till detta värdshus. Jag och några vänner var på väg från Throal till Kratas när stormen överraskade oss. Vi försökte skynda oss på och hålla ihopi jakten på skydd, men nån stans så tappade jag bort de andra. Jag letade efter skydd, eller dem när jag såg ljuset från denna byggnad. Jag var förvånad då den inte har funnits på den här sträckan förut, men å andra sidan så var det ett tag sen jag reste på den. Så jag skyndade mig in för att bli torr och värma mig.

"Några frågor?"
Starsword nickar. Det stämmer med vad hon kommer ihåg från böckerna hon läste i biblioteket i Crent. "Jag känner inte igen namnen på städerna," säger hon, "Men jag antar att de ligger någonstans i Barsaive? En storm alltså..."

Hon ser fundersam ut. "Men 'Harlequin' och 'metaplan' säger dig ingenting?"
Han nickar, men ser fundersam ut. "Du har hört talas om Barsaive, men inte Throal?"

"Harlequin säger mig absolut inget. Borde det? Metaplan... hmmm..." Han ser fundersam ut. "Jag har hört magiker nämna Elementarplan, men jag vet inte om det är samma sak."
"Jag kan ha hört namnet nånstans, men i så fall minns jag inte. Men det är bra, då har jag ett hum om varifrån du kommer. Elementarplan - kanske, eller något liknande i alla fall. Men du har aldrig varit på ett?"

Hon vänder sig mot Kit. "Han har inte hört talas om Harlequin - goda nyheter?"
((OOC: Aaargh, jag kommer inte ihåg vad som sas om Harlequins Earthdawn-identitet! Men vi pratade om det med Jaylin, det minns jag... Vad hette han?))

kickass_kit

14 years ago

Kit ser inte övertygad ut. "Tror du verkligen han alltid kallat sig för samma sak?"
"Nej, jag har aldrig varit på ett... och vem är denne Harlequin?"

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

swordprancer

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

Kit ser relativt skeptisk ut, men det finns inget som direkt motbevisar Gildors berättelse - tvärtom, av det hon vet så verkar det som om han inte kommer från en annan värld, utan hennes värld. Bara inte samma tid. Alls.

"Jag har en fråga," säger hon när han är klar. "Vad är en 'cirkel'? Är det som en... initiationsnivå?"
Han ler. "Det beror på vad en initiationsnivå är för något?"

Han ser lite fundersam ut igen. "Det är konstigt att förklara sånt som man tar för givet att alla vet. Inom varje adeptgrupp finns det femton criklar och varje cirkel öppnnar upp minst två nya förmågor som man kan lära sig. Min andra cirkel gav mig 'Parera' och 'Tala språk' som förmågor. Dessa har jag så klart förbättrat sen dess."

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago

thestarsword

14 years ago

kickass_kit

14 years ago