Kitsune (kickass_kit) wrote in windlingjar,
Kitsune
kickass_kit
windlingjar

Rum & promenad

((OOC: Nej, det har inte gått femtio poster än, men jag tänkte förflytta handlingen till det där sovrummet (*äntligen*), och så kan Joppe hoppa in med Trents kommentar när vi pratat ett tag. Whalighrt är inbjuden till rummet, och om Danne inte säger något annat antar jag att Tim promenerar efter när de andra går upp dit.))

Kit går fram för att prata med Grillbritt, som nickar åt henne, och böjer sig ner bakom disken för att plocka fram något. "Om ni går upp för trappan, och längst bort i korridoren så finns det ett ledigt rum på vänster sida." Grillbritt räcker över en rejäl nyckel - gjutjärn, kanske, Kit är inte säker. Den känns tung och kall i handen. "Jag håller dem låsta när de inte används, det blir lättare så. Och kom ihåg nu - stanna inte hela natten, annars får ni betala för rummet." Hennes vänliga leende gör att förmaningen känns mindre sträng. "Kom bara ner och säg till om det är något mer ni behöver - och jag skickar upp era bekanta, om de skulle fråga efter er." Kit nickar tacksamt, och stegar bestämt iväg in i den mörka öppningen som hon nu lägger märke till längst bort i högra sidan av lokalen.

Trappan uppenbarar sig ganska snart, upplyst av samma varma sken som det de sett av värdshuset innan. Den är bred nog för två personer att gå i bredd, och stegen är blanknötta mot mitten. Den knarrar även under väldigt lätta fotsteg, och leder upp till en något mer dunkelt upplyst korridor. Värdshuset måste vara större än jag trodde, är Kits första tanke när hon tittar ner längst den. Det är svårt att se slutet på den, och det verkar finnas många dörrar på bägge sidorna om korridoren... och det kanske bara är det flackande ljusskenet, men nog är det så att de alla inte är lika stora?

Det är skönt att komma till slutet av korridoren - Kit vet inte riktigt varför, men några av de där dörrarna... det var som att det fanns något bakom dem. Något... väntande. Hon vänder sig mot dörren till vänster, och nyckeln glider smidigt in i låset. Ett klick, och dörren öppnas ljudlöst på väloljade gångjärn. Så dörrarna öppnas inåt, lägger Kit märke till. Men jag såg ingen nödutgång. Gamla vanor dör långsamt. Särskilt när det är vanor som har räddat ens liv. Hon stannar upp, och låter de andra gå in först, så att hon kan låsa dörren efter dem.

((OOC: Ja, OOC igen! Um. Jag beskrev så mycket nu att jag tänkte låta någon annan ta rummet, annars känns det som att jag tar allt roligt för mig själv. Jag gillar att skriva, okej, och beskrivningar är kul. STFU, jag är lättroad! ^^;;; Alltså: Trent är på promenad, Kit, Gildor och Starsword har definitivt gått upp till ett sovrum på övervåningen, och vi antar att Tim har följt med. Ingen vet vart Whalighrt har tagit vägen. Grillbritt skall skicka upp "andra bekanta", vilket kan tolkas fritt av dem som känner för det! ^_^))
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 55 comments