squee is a universal language (naye) wrote in windlingjar,
squee is a universal language
naye
windlingjar

Um

*tittar på omröstningen*

Så. Um. Det verkar som att alla är med på någon form av SL-lett spelande? Då är bara frågorna - vem? När? Hur? Vilka? Vad?

Alltså - vem ska vara SL? Och när ska vi börja? Och hur ska vi göra? Och vilka ska vi spela? Och vad... bara "vad" rent allmänt.

Det är rätt svårt att komma överens om "hur", har jag märkt efter en diskussion med Joppe i förrförra tråden. Det en person tycker är helt vettigt tycker nästa är störigt, och att komma med en massa regler skulle bara vara tråkigt, så... hur?

Jag är förvirrad. Men jag vill spela. ♥
Subscribe
  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 14 comments
Jag skulle gärna på nåt sätt fortsätta med det vi har börjat på, fast jag skulle nog sätta e gräns på en karaktär per person.

Det lättaste vore väl om det finns nån som har en idé/tanke på vad som skulle kunna hända på The Windling Jar och börja ta det därifrån. Den/De som väljer att bli SL(:ar) sätter upp lite lämpliga regler (blir det för många protester kan ju dessa regler ändras) och sen är det väl bara att sätta igång.

Jag misstänker att det inte riktigt kommer att vara som en "vanligt" spelomgång, utan att SL mer får guida storyn framåt i rätt riktning.
Jag är egentligen lite borta i skallen fortfarande/igen, men - ja. Det låter bra! Särskilt att det inte ska bli någon vanlig spelomgång, utan att SL får funka som guide. (Och gärna då att SLs PC får vara med lika mycket som andra PCs, och inte regleras till ynklig SLP.)

Att storyn börjar där vi är, det är jag helt med på. Det är ett väldigt givande ställe att börja på...

Fast gräns - beror lite på. Jag har lite idéer till något som skulle kunna vara förslag på just karaktärer/hur man spelar, men de får gärna ligga och mogna medan andra kommer med sina förslag, så kanske någon faktiskt har något mycket bättre på gång redan. ^^;;
Så på punkt ett och två så håller vi redan med varandra och punkt tre tycker jag också låter bra. Jag har visserligen inga idéer just nu, men nån annan kanske har det... om inte så har jag nog lite idéer imorron när jag fått sova.
En SL i sådana här förhållanden tycker jag bara ska bestämma vad NPCs och liknande ska tycka , täna och säga och avgöra lite hur exakt våra interaktioner får för resultat. I övrigt tycker jag att vi inte behöver så värst mycket regler alls.
Uhm, tänka ska det så där emellan tycka och säga. När det gäller story så får väl SL mest försöka peta oss i rätt rikting.
I övrigt så ska väl sägas att Joppe är en regelbög av ganska stora mått. Han skulle behöva spela lite mer fri form så han kanske kan lära sig dra ner på regelbögeriet.
Oki. Vi måste ju fortsätta på det vi redan håller på med! Och det borde inte vara så svårt att bara fortsätta som vi har gjort hittills. Skillnaden skulle väl vara att "SL" har rätten att komma med plot-specifika händelser och ledtrådar, som karaktärerna sen kan nappa på. Jag tror inte att vi behöver mer regler, utan det är bara att tuta och köra. Eller?

Vem som ska vara SL? Tja, Signe och jag var ju på samma våglängd häromkvällen när vi diskuterade plot, så det är inte helt omöjligt att vi fortsätter samarbeta? Eller vill du vara enväldig? (det funkar också ^^)
Tycker det låter bra. Vi verkar vara ganska överrens om det... eller i alla fall majoriteten och eftersom vi kör med nåt som i alla fall liknar en demokrati så tycker jag vi har röstat fram det alternativet.

Tja... ni två får göra upp i en ordentlig catfight (i lera) medan vi andra ser på. ;)
Mig säga det funka. Trent är säkert med på det, han vill ut därifrån, vi har tillräckligt med folk som kan slå hål på saker i gruppen, ett vandrande early warning system kan vara användbart. ^_^
Fortsätta med det vi håller på med - bra idé! Och jag gillade Dannes sammanfattning av vad SL ska göra - styra lite NPCs, peta lite i rätt riktning för att komma igång med en story. Det var ungefär exakt det jag själv hade tänkt också. Inget himla regelbögande!

Nejdå, inte alls! Samarbete är kul! ♥ Så länge jag får slänga kossor på Joppe om han inte uppför sig?

Ska vi dra oss tillbaks till mail och komponera en SL-introduktionspost eller nåt? ^_^
Så... ingen catfight? :(

Hur många karaktärer ska man ha per person? Jag har ju två inblandade, men jag har kommit på ett ganska enkelt sätt att bli av med Gildor större delen av tiden om det skulle behövas. Så kan jag fortsätta spela LD (känns som om han har mer med det här att göra...)
Nej, men du kan peta på de sovande gerbilerna och få en musfight?
Självklart! Kasta kossor du. ^_~ (eller kylskåp)

Vi gör så!
Kossor låter roligare! MmmmmmmuuuuuuuuuuUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!! XD

Och jag har redan mailat dig. *duktig*